Litteken Acne

Acné littekens

Hoe ontstaan ancé littekens? ​

Acné littekens zijn kleine putjes in het gelaat, maar kunnen zich ook voordoen in de hals en op de rug.
Ze zijn ontsierlijk en vaak voelt men zich hier zeer onzeker door.

Littekens na puistjes ontstaan doordat er een verlies aan bindweefsel en collageen is. De ontsteking zelf en het eventuele prusten aan de puistjes zorgen dat er acné littekens achterblijven op de huid.

litteken acne behandeling meise

Het verwijderen van littekens door acné is niet enkelvoudig.
Een combinatie van verschillende soorten behandelingen geven het beste resultaat. We moeten trachten het verlies van bindweefsen en collageen te herstellen. Hiervoor is het belangrijk dat we behandelingen toepassen die de diepere lagen bereiken.

Daar waar het collageen en elastine aanmaak plaatsvindt.

Hyaluronzuur

Er zijn verschillende soorten hyaluronzuur op de markt.

het verschil zit vaak in de sterkte van de bindingen. Hierdoor kunnen er grote prijsverschillen zijn en ook het resultaat is niet met elk soort hyaluronzuur even goed.

Naast de kwaliteit van de hyaluronzuren zijn er verschillen in diktes en consistenties.

Afhankelijk waar we het product moeten inspuiten kiezen we voor een dikker of meer liquide vorm. Bij het verwijderen van acné littekens gebruiken we de Skinboost, deze mag vrij oppervlakkig ingespoten worden en is dus ideaal ter ondersteuning van de littekenbehadeling.

Medische Microneedling

Dit is één van de meest nieuwe technieken waar we de diepte van de acné littekens gaan aanpakken met micro naaldjes.

Door de littekens te behandelen met naalden wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd.

Deze zorgen ervoor dat het litteken soepeler gaat worden en dat de diepte van het littenen beetje per beetje minder diep wordt.

Meerder handelingen zijn nodig vaak worden ze gecombineerd met chemische peelings.

Chemische peelings

TCA peelings (trichloorazijn) die we progresief opbouwen zodat de huid deze goed kan verdragen. Hierdoor verfijnen de structuren en de huid zal steeds gladder en egaler worden.

Microneedling met radiofrequentie

De radiofrequentie die aan de hand van 64 naaldjes in de huid wordt vrijgegeven zorg zorgt voor de aanmaak van collageen. De putjes zullen steeds minder diep worden. Het proces van de collageenaanmaak blijft gedurende verschillende weken actief.

Laser

De vasculaire laser gebruiken voor ook regelmatig niet zozeer om de littekentjes te verbeteren maar wel om de eventuele roodheid te verminderen die ontaan is door de ontstekingen.

Jan-Heiremans-team-huidkliniek-Meise-pro-skin-clinic
Dagen tot einde verlof

We zijn in verlof van 16 tem 30 juli