6 tips om het intakegesprek met een esthetische huidexpert voor te bereiden

Omdat elke huid uniek is, krijg je een behandelplan op maat. Hoe beter we je huid en je wensen in kaart kunnen brengen, des te beter het resultaat en je tevredenheid over de behandeling(en) zullen zijn. 

Hieronder geven we enkele tips om goed voorbereid naar een intakegesprek te gaan bij onze esthetische huidexpert. 

1 Je huidprobleem

Probeer bij het invullen van het contactformulier een goede omschrijving te geven van je klacht(en). Vb “Ik heb last van roodheden” of “Ik heb een vette huid en regelmatig ontstekingen”. 
Hoe concreter jouw input, hoe beter we ons gesprek kunnen voorbereiden en des te sneller zitten we op dezelfde golflengte.

2 De gewenste behandeling

Heel veel patiënten zijn geïnteresseerd in alle anti-agingbehandelingen of in huidverbetering in het algemeen. Sommigen weten perfect welke behandeling ze wensen te ondergaan. Anderen zijn niet thuis in de materie. Behoor jij tot de zoekende zielen? Dan nemen we graag tijd voor een uitgebreide huidanalyse. Dit doen we met het gesofisticeerde huidanalysetoestel Observ 520. Dit toestel neemt foto’s op basis waarvanwe samen een behandelplan opstellen.

3 Je verwachtingen

Denk voor het intakegesprek na over je verwachtingen. Heb je een bepaald eindresultaat in gedachten? Ben je blij met kleine verbeteringen? Ben je bereid om thuis de nodige inspanningen te leveren? 

Wanneer je dit goed kan omschrijven is het voor de huidexpert gemakkelijker om te beoordelen of deze verwachtingen haalbaar en realistisch zijn of dat we ze moeten bijschaven.

4 Oude huidproducten

Mogelijk zijn de producten die je nu gebruikt niet de meest geschikte voor jouw huid. Breng ze daarom mee naar het intakegesprek. Ze zijn ook voor ons een interessant facet om in rekening te brengen bij je huidanalyse. Soms liggen bepaalde bestanddelen in producten – of het ontbreken ervan – net aan de basis van een huidprobleem.

5 Vorige behandelingen

Ook vorige behandelingen zijn deel van jouw huidverhaal. Leg zo concreet mogelijk uit welke behandelingen je al onderging (vb welke laser- of peelingbehandeling). Als je weet welke apparaten of producten gebruikt werden, leggen wij nog beter de puzzel van jouw huid. Neem desnoods contact op met de expert bij wie je al eerder langsging.  


6 Kom met een schone huid

Kom met een zuivere huid naar het intakegesprek, d.w.z. met een ongeschminkte en gereinigde huid. Zo kunnen we een uitstekende analyse doen en zien we goed de beginsituatie van waaruit we een behandeling starten. 
Voor sommigen is dit lastig en erg confronterend. Zeker als er dan nog eens foto’s gemaakt worden. We hebben daar alle begrip voor, maar weet ook dat bijna niemand een perfecte huid heeft en dat we niet zo snel iets gek vinden. 

pro-skin-clinic-meise-art-medico

Jan heiremans

Esthetisch huidexpert – assistent plastisch chirurg.

Om het juiste advies te kunnen geven vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de meest recente evoluties en de nieuwste technieken. Het voortdurend bijscholen en overleg met collega’s blijft een belangrijk onderdeel naast het uitbaten van mijn privékliniek, waar je als patiënt of klant steeds centraal staat.

De komende weken zullen wij wegens jaarlijks verlof niet elke werkdag geopend zijn. Mails zullen in deze periode slechts sporadisch worden beantwoord. Wel voorzien wij voor dringende zaken telefonische permanentie.

Op de kalender is te zien op welke dagen wij aanwezig zullen zijn in de kliniek. Op deze dagen hanteren wij onze gebruikelijke openingstijden.

Maandag: 9u00 – 18u00
Dinsdag: 12u00 – 20u00
Woensdag: 9u00 – 18u00
Donderdag: 12u00 – 20u00
Vrijdag: 9u00 – 18u00