Bodypeel

Bodypeel

Waarom een body peeling?

Tijdens de zomermaanden neemt de dode huidlaag enorm toe. De huid ziet er wat schilferig uit en heeft geen mooie glans meer. Sommigen hebben zelfs last van een jeukende huid.
Door het veelvuldig smeren van zonnebescherming wordt de huid ook vetter en onzuiverder.

Zowel de schilfers als het teveel aan vet in de huid kunnen we op een eenvoudige manier reduceren met een body peeling.

bodypeel rug pro skin clinic meise behandeling

Wat doet een body peeling nu eigenlijk?​

Body peelings kunnen helpen bij het regenereren van de huid op de armen, benen, borst, rug en buik.

Hoewel deze chemische body peelings gebruik maken van dezelfde huidstimulerende zuren als gezichtspeelings, zijn ze meestal hoger geconcentreerd. Dat is nodig omdat de huid op het lichaam meestal droger en dikker is dan de huid op ons gelaat.
Body peelings kunnen worden gebruikt om droge plekken, ruwe plekken, pigmentvlekken, grauwe huid, vette blinkende huid, rimpels en acne te corrigeren.

Zou het niet geweldig zijn om de droge, schilferige huid op je ellebogen en knieën weer soepel en glanzend te krijgen?

Wat je moet weten voordat je een full body peel regime start?​

  • Chemische peelings voor armen en benenworden goed verdragen, ook door mensen met een gevoelige huid. De huid op ons lichaam is immers minder prikkelbaar dan op ons gelaat.
  • Dit soort huidpeelings zijn bijzonder nuttig om winterhuid op de knieën en ellebogen te verminderen, om zonneschade en sproeten en zelfs keratose pilaris te egaliseren.
  • Raadpleeg een professional.

Waarom een professional raadplegen?​

Het is belangrijk dat de indicatie door een peeling expert wordt vastgesteld. Er bestaat immers een heel gamma aan ingrediënten en die zijn niet allemaal geschikt voor elk huidtype, elke huidaandoening of alle lichaamsdelen.

Hoewel veel vrij verkrijgbare lichaamspeelings effectief zijn, zal je na enkele maanden niet dezelfde resultaten zien als bij één enkele behandeling door een professional.
Het zuurpercentage precies goed krijgen is de voornaamste reden waarom het zien van een professional zo belangrijk is. Hoog geconcentreerde peelings kunnen de huid bij onjuist gebruik ernstig beschadigen of zelfs permanent verbranden.

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende consultatie om je huidprobleem en wens te bespreken.

Ruwe, schilferige of vette, blinkende huid

De huid op onze knieën, ellebogen en handen zijdezacht houden is een speciale uitdaging. Experts bevelen de trichloorazijnschil (TCA) en schillen met alfa-hydroxyzuren (AHA) aan voor de behandeling van ruwe of schilferige huid. Als je na jaren van scheren hardnekkige bultjes en vlekken in je bikinilijn en op je benen hebt ontwikkeld, kan een peeling met melkzuur – een cruciaal onderdeel van de zogenaamde “bikinimaatschappij” – het gebied glad maken.

Lichaamsacne

Lichaamsacne, soms bacne genoemd, kan frustrerende en gênante vlekken veroorzaken die zelfs kunnen leiden tot littekens. Een rugpeeling met salicylzuur is misschien net wat je nodig hebt om de puistjes weg te werken.
Dit zuur doet wonderen bij acne omdat het de poriën ontstopt en de puistjes veroorzakende dode cellen verwijdert. Lichaamsacne kan ook worden behandeld met peelings die zijn verrijkt met glycolzuur, wat vergelijkbaar is met salicylzuur, omdat de grootste kracht het ontstoppen van poriën is. Ook melkzuur werkt heel doeltreffend op dit soort huiden.

Rimpels op de borst en decolleté

De dunne crêpehuid op de borst is dé huidzone waar vaak fijne lijntjes en rimpels voorkomen. Jaren blootstelling aan de zon laat de huid fragiel, droog en verrimpeld achter. De sleutel tot een zachte, elastische huid bij het decolleté is het gebruik van een hoogwaardige bodylotion naast de occasionele salicylzuur- of glycolzuurpeeling.
Glycolzuur wordt over het algemeen aanbevolen voor het gladmaken van rimpels en is veilig voor de meeste patiënten, ongeacht hun huidskleur of gevoeligheidsniveau.
Om een doffe huid op de borst – of ergens anders op het lichaam – op te fleuren, kies je een melkpeeling die een heldere, gezonde gloed achterlaat.

Donkere plekken

Als je donkere vlekken op je lichaam hebt – vooral donkere knieën of zonnevlekken op je armen, decolleté, benen of rug – kan een chemische peeling zeker een oplossing bieden. Peelings met specifieke zuren hebben een verlichtend effect en kunnen helpen om deze donkere vlekken te egaliseren.

We onderscheiden twee soorten peelings:

  • Zomerpeelings

Deze behandeling zorgt ervoor dat UVA- en UVB-stralen minder diep in de huid indringen waardoor ze de melanosomen minder trigeren. Dit doen we ter preventie, zodat je bestaande pigmentvlekken niet donkerder worden en er geen tot weinig nieuwe ontstaan en je toch een mooi, egaal kleurtje kan krijgen mits gebruik van zonnebescherming.

  • Winterpeelings

Hierbij gebruiken we een sterkere variant van bodypeeling. Met deze behandelingen gaan we dieper in de huid. We kunnen vlekken laten vervagen, structuren verbeteren en de huid weer meer leven in blazen. Deze intensievere behandeling krijg je bij voorkeur in de winter omdat de huid dan minder blootgesteld wordt aan UVA- en UVB-stralen en dus meer rust krijgt.

Jan-Heiremans-team-huidkliniek-Meise-pro-skin-clinic
Dagen tot einde verlof

We zijn in verlof van 16 tem 30 juli