Gebufferde Peelings

Gebufferde peelings

Wat zijn gebufferde peelings?​

Bij een peeling worden stoffen op de huid aangebracht die actieve ingrediënten bevatten en een stimulerende werking hebben op de huid. Bij gebufferde peelings werkt dit net een beetje anders. De actieve ingrediënten zitten als het ware in een bolster. Hierdoor voelen we weinig of geen prikkeling aan de buitenkant van de huid.

De bolster wordt door de huid opgenomen en geeft de actieve ingrediënten vrij naarmate hij de diepere lagen bereikt, door de verandering in zuurgraad.

Dit vernuftige systeem van peelen werkt van binnen naar buiten en kan op alle huidtypes worden toegepast.

Waarvoor dienen gebufferde peelings?​

Gebufferde peelings worden meestal toegepast op gevoelige huiden waarvan de barrièrefunctie is verstoord, zoals rode, gevoelige huiden die aanleg hebben voor rosacea. Het doel is om de huid sterker te maken en de verstoorde huidbarrière te herstellen.

Bij deze huidbehandelingen stimuleren we de huid van binnen naar buiten. Zo belasten we de verstoorde huidbarrière niet verder, wat de huid alleen maar gevoeliger en onstabieler zou maken.

De ideleale zomerbehandeling​

Deze behandeling wordt niet enkel op gevoelige huiden toegepast, maar is ook ideaal als onderhoudsbehandeling voor de perfect geconditioneerde huid.
Gebufferde peelings zijn de ideale onderhoudsbehandeling van de huid voor de zonnige periodes.

Net omdat deze behandeling geen schade aan de opperhuid aanbrengt, kan deze peeling de hele zomer door gedaan worden. Afhankelijk van het huidprobleem gaan we werken op hydratatie, doorbloeding, antyoxydanten, stabilisatie en structuren.

Nazorg van een gebufferde peeling

Afhankelijk van het huidtype en de reactie van de huid is een nabehandeling aangeraden. Deze nabehandelingen worden aanbevolen met een speciale comfortcrème en aanvullende nuttige informatie die na de behandeling wordt meegegeven.

De eerste 24 uur raden we aan om niet te zwemmen of naar de sauna te gaan.

Het consequent aanbrengen van een goede zonnefactor is noodzakelijk om het resultaat te behouden.

De komende weken zullen wij wegens jaarlijks verlof niet elke werkdag geopend zijn. Mails zullen in deze periode slechts sporadisch worden beantwoord. Wel voorzien wij voor dringende zaken telefonische permanentie.

Op de kalender is te zien op welke dagen wij aanwezig zullen zijn in de kliniek. Op deze dagen hanteren wij onze gebruikelijke openingstijden.

Maandag: 9u00 – 18u00
Dinsdag: 12u00 – 20u00
Woensdag: 9u00 – 18u00
Donderdag: 12u00 – 20u00
Vrijdag: 9u00 – 18u00