Gebufferde Peelings

Gebufferde peelings

Wat zijn gebufferde peelings?​

Bij een peeling worden stoffen op de huid aangebracht die actieve ingrediënten bevatten en een stimulerde werking hebben op de huid. Bij gebufferde peelings werkt dit net een beetje anders. De actieve ingrediënten zitten als het ware in een bolster. Hierdoor worden we weinig of geen prikkeling gewaar aan de buitenkant aan de huid.

De bolster wordt opgenomen in de huid. Naarmate deze door de huid wordt opgenomen gaat hij de actieve ingrediënten afgeven, doordat de zuurtegraad wijzigt naarmate hij de diepere lagen bereikt.

Dit vernuftigde systheem van peelen werkt van binnen naar buiten toe en kan op alle huidtypes worden toegepast.

Waarvoor dienen gebufferde peelings?​

Gebufferde peelings worden meestal toegepast op gevoelige huiden waarvan de barrière functie is verstoord. Zoals rode gevoelige huiden, die een aanleg hebben tot het ontwikkelen van rosacea. Het is de bedoeling om de huid sterker te maken en de verstoorde huidbarière te herstellen.

Bij deze huidbehandelingen stimuleren we de huid van binnen naar buiten. Dit maakt dat we de verstoorde huidbarrière niet nog meer gaan belasten, dit zou de huid alleen maar gevoeliger en onstabieler maken.

De ideleale zomerbehandeling​

Deze behandeling wordt niet enkel op gevoelige huiden toegepast, maar is ook ideaal als onderhoudsbehandeling voor de perfect geconditioneerde huid.
Gebufferde peelings zijn de ideale onderhoudsbehandeling van de huid voor de zonnige periodes.

Net omdat deze behandeling geen schade aan de opperhuid aanbrengt, kan deze peeling de hele zomer door gedaan worden. Afhankelijk van het huidprobleem gaan we werken op hydratatie, doorbloeding, antyoxydanten, stabilisatie en structuren.

Nazorg van een gebufferde peeling

Afhankelijk van het huidtype en de reactie van de huid is een nabehandeling aangeraden. Deze worden aanbevolen met een speciale comfort crème en bijkomende nuttige informatie die wordt meegeven na de behandeling. 
De eerste 24 uur raden we aan om niet te zwemmen of geen sauna te nemen. 
Het consequent smeren van een goede zonnefactor is noodzakelijk om het resultaat te behouden.

Jan-Heiremans-team-huidkliniek-Meise-pro-skin-clinic
Dagen tot einde verlof

We zijn in verlof van 19 tot en met 30 juni