Het verloop van een grondige huidanalyse

De anamnese

De huid is zo complex dat we met heel wat zaken moeten rekening houden. Daarom overlopen we eerst een uitgebreide vragenlijst. Zo krijgen we een duidelijk overzicht van hoe je huid in het verleden werd verzorgd en/of behandeld. Deze terugblik is noodzakelijk om te kunnen ontdekken waarom de kwaliteit van je huid al dan niet goed is.

Meten is weten

Met het gesofisticeerde huidanalysetoestel Observ 520 brengen we op een objectieve manier in kaart waar de huidproblemen zich bevinden. Dit revolutionaire toestel toont overtuigend niet alleen de zaken die we reeds met het blote oog kunnen waarnemen, maar ook mogelijke problemen die onderhuids, in de diepte “klaar zitten”.

De Observ maakt dus ook het onzichtbare zichtbaar. En dat is goed, want zo kunnen we anticiperen op problemen die te verwachten zijn.

We maken 6 foto’s, telkens met een andere filter. Elke filter brengt een ander huidaspect naar boven.

  • Daglichtfilter

Deze foto geeft weer hoe je eruit ziet zonder make-up en in wit licht .

  • Cross gepolariseerdefilter

Deze foto toont alle roodheden; dit kunnen ontstekingen zijn, couperose, diffuse roodheden.

  • Parallel gepolariseerde filter

Deze foto toont zeer gedetailleerd structuren: grove poriën, rimpeltjes, fijne lijntjes, de dode huidlaag.

  • True UV filter

Deze foto toont elk vlekje op je huid, niet enkel de vlekken die we aan de oppervlakte zien, maar ook schade die je in het verleden opliep en die nu nog in de diepere huidlagen zit (en pas later naar de oppervlakte zal komen).

  • Wood’s filter

Deze filter toont of de huid te droog of te vet is en of er al dan niet onzuiverheden en een bacteriële groei aanwezig zijn.

  • Complex Filter

De laatste foto is een complexe foto. Deze geeft weer hoe je er zou gaan uitzien als je je huid niet de juiste verzorging geeft en je de opgelopen huidschade naar de oppervlakte laat komen.

Dankzij deze foto’s kunnen we de staat van je huid interpreteren en aan jou verduidelijken waarom welke actie wenselijk is om de conditie van je huid te verbeteren.

huidanalyse

Opvolging en evolutie

We gebruiken dit huidanalysetoestel ook om de evolutie te kunnen meten. Zo zie je zelf de situatie voor, tijdens en na.

Op onderstaande foto’s zie je hoe de vrouw na de behandelingen en door het gebruik van de juiste producten een egalere huid krijgt.

na
pro-skin-clinic-meise-art-medico

Jan heiremans

Esthetisch huidexpert – assistent plastisch chirurg.

Om het juiste advies te kunnen geven vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de meest recente evoluties en de nieuwste technieken. Het voortdurend bijscholen en overleg met collega’s blijft een belangrijk onderdeel naast het uitbaten van mijn privékliniek, waar je als patiënt of klant steeds centraal staat.

Jan-Heiremans-team-huidkliniek-Meise-pro-skin-clinic
Dagen tot einde verlof

We zijn in verlof van 16 tem 30 juli