Hoe pak je die vervelende Acne nu thuis aan?

Er bestaat geen snelle oplossing voor het behandelen van acne. Een toverspreuk bij het behandelen van acne bestaat er helaas niet. Een gezonde levensstijl heeft een bijdrage maar daarmee komen we er meestal niet.

Heel wat factoren spelen een belangrijk rol:

  • Stress 
  • hormonale veranderingen 
  • erfelijkheid

Deze kunnen allemaal een trigger zijn. Het opstarten van de juiste behandeling maakt dat we resultaten zullen boeken. 

Een stappenplan is de enige juiste aanpak

Bij Pro Skin Clinic trachten we de huid in eerste instantie te stabiliseren door het opstarten van de juiste producten en grijpen we niet meteen naar medicatie. We trachten de diepere oorzaken aan te pakken. De ingrediënten waarmee we vooruitgang kunnen boeken zijn salicylzuur, glycolzuur, retinol en vitamine C.

Stap 1: Reinig de huid

Een acnehuid is een gevoelige huid, we hebben vaak de neiging om te sterke producten te gebruiken om de huid ‘proper’ te krijgen maar meestal heeft dit het tegenovergesteld effect.
Een milde reiniger is aangeraden. Ik ben fan van de cleanser van dermaceutic. Deze bevat zink wat ontstekingsremmend werkt en met zijn voedende ingrediënten urea en glycerine wordt de huid gehydrateerd.

Stap 2: Exofoliëren

Een goede medische reiniger bevat zuren. Deze gaat het vuil, vet en ongewenste bacteriën verwijderen en de poriën grondig schoonmaken. Mijn favoriete reiniger is een foamer met glycolzuur. Door dit dagelijks ritueel gaan we de doorlaatbaarheid van de huid optimaliseren.

Stap 3: Aanbrengen van de juiste ingrediënten

Er zijn verschillende soorten acne: droge of vette acne, bacteriële acne, hormonale acne. Het aanbrengen van de juiste dag en nacht producten is essentieel voor een verbetering. Vaak raden we vitamine C aan voor overdag en een nachtcrème met glycolzuur en zink blijkt vaak een  goede keuze te zijn. Vitamine A kan ook een meerwaarde zijn, maar niet voor elk type acne.

Stap 4: Talgproductie regelen

De mask 15 zorgt voor het reguleren van de talgproductie.  Deze unieke samenstelling van zink en glycolzuur zorgen voor het onttrekken van het teveel aan talg en reguleert de talgproductie.

Dermaceutic Mask 15

Stap 5: Bescherm de huid tegen de zon

Wees kieskeurig als het op een zonnecrème aankomt. Niet elke zonnecrème is geschikt voor een acné gevoelige huid. Laat je adviseren door een professional. Bij Pro Skin Clinic deden we een uitgebreide studie dus we kunnen je hier perfect bij adviseren.

Praat erover

Acne maakt je vaak onzeker. Kom er gerust over praten hoe we uw huid terug gezond krijgen, plan een eerste gratis intake call met ons in. We starten steeds met een uitgebreide gratis huidanalyse en nemen de tijd om je alles goed uit te leggen hoe we het gaan aanpakken. Beslis nooit zelf welke producten je nodig denkt te hebben. Een acnehuid is een complexe huid en elke stap in je verzorging moet juist zijn om resultaten te boeken.

pro-skin-clinic-meise-art-medico

Jan heiremans

Esthetisch huidexpert – assistent plastisch chirurg.

Om het juiste advies te kunnen geven vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de meest recente evoluties en de nieuwste technieken. Het voortdurend bijscholen en overleg met collega’s blijft een belangrijk onderdeel naast het uitbaten van mijn privékliniek, waar je als patiënt of klant steeds centraal staat.

De komende weken zullen wij wegens jaarlijks verlof niet elke werkdag geopend zijn. Mails zullen in deze periode slechts sporadisch worden beantwoord. Wel voorzien wij voor dringende zaken telefonische permanentie.

Op de kalender is te zien op welke dagen wij aanwezig zullen zijn in de kliniek. Op deze dagen hanteren wij onze gebruikelijke openingstijden.

Maandag: 9u00 – 18u00
Dinsdag: 12u00 – 20u00
Woensdag: 9u00 – 18u00
Donderdag: 12u00 – 20u00
Vrijdag: 9u00 – 18u00