Hoe werkt een MilkPeel?

Ontdek de werking  van melkzuur

De werking van melkzuur krijgt steeds meer bekendheid. Net als alle andere zuren stimuleert melkzuur de cel vernieuwing. Maar de meest opvallende eigenschap van melkzuur is dat deze de aanmaak van hyaluronzuur in de diepe huidlaag stimuleert.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof (glucose) die het vochtgehalte in onze huid en andere weefsels van het lichaam op peil houdt. Het kan wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden! Het ontstaan van rimpels komt voor een groot deel door een tekort aan Hyaluronzuur.

Waarvoor is Melkzuur goed? Ontdek de voordelen

  1. Melkzuur beschermd

Melkzuur beschermt de pH-waarde (zuurmantel) van de huid en doodt organismen die huidklachten kunnen uitlokken, zoals schimmels en gisten en de Demodex mijt die rosacea kan veroorzaken.

Kortom, melkzuur maakt de huid zachter, weerbaarder en toleranter.
Daarom zetten we melkzuur graag in voor de behandeling van de droge, gevoelige, verouderde en kwetsbare huid met een verstoorde barrièrefunctie.

  1. Melkzuur stabiliseert pigment

Melkzuur gebruiken we ook bij behandeling van pigmentvlekken.
Ten eerste remt melkzuur de vorming van tyrosinase.Dit is een enzym die betrokken is bij de vorming van bij melanine in de huid. Dit zorgt ervoor dat pigmentcellen die zich onrustig gedragen en een onregelmatige teint veroorzaken, minder pigment kunnen vormen.

Ten tweede vervaagt melkzuur door de versnelde afschilfering van de huidcellen de bestaande pigmentvlekken.

Hoe reageert de huid na een behandeling met melkzuur?

Meestal treedt er een egale roodheid op. Dit is een normale reactie en geeft aan de huid stevig heeft moeten werken.

De roodheden verdwijnen binnen het uur. Er kunnen lichte droogheden optreden, maar deze zijn perfect onder controle te houden door de nabehandelcrème.

En uiteraard raden we een goede zonnefactor aan om de huid goed te beschermen.

pro-skin-clinic-meise-art-medico

Jan heiremans

Esthetisch huidexpert – assistent plastisch chirurg.

Om het juiste advies te kunnen geven vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de meest recente evoluties en de nieuwste technieken. Het voortdurend bijscholen en overleg met collega’s blijft een belangrijk onderdeel naast het uitbaten van mijn privékliniek, waar je als patiënt of klant steeds centraal staat.

De komende weken zullen wij wegens jaarlijks verlof niet elke werkdag geopend zijn. Mails zullen in deze periode slechts sporadisch worden beantwoord. Wel voorzien wij voor dringende zaken telefonische permanentie.

Op de kalender is te zien op welke dagen wij aanwezig zullen zijn in de kliniek. Op deze dagen hanteren wij onze gebruikelijke openingstijden.

Maandag: 9u00 – 18u00
Dinsdag: 12u00 – 20u00
Woensdag: 9u00 – 18u00
Donderdag: 12u00 – 20u00
Vrijdag: 9u00 – 18u00