Gevoelige huid

Rosacea of een gevoelige huid

Wat zijn de oorzaken van rosacea, of een rode gevoelige huid?

De huid heeft als belangrijkste functie dat ze een barrière is die ons beschermt tegen heel wat factoren van buitenaf. Een gevoelige huid is een huid die zichzelf niet voldoende meer kan beschermen tegen deze invloeden van buitenaf: voornamelijk zon, uitlaatgassen, temperatuur schommelingen,…
Omdat dit vaak gepaard gaat met pukkeltjes denken sommige mensen dat het acné is maar eigenlijk gaat het hier om Rosacea.

Hoe genezen we rosacea?

Start met het gebruik de juiste home care producten

Eerst en vooral willen we de conditie van de onrustige huid verbeteren door de juiste home-care producten aangepast aan uw huid te selecteren. Deze producten bevatten geen alcohol, parfums of parabenen ed. Het is belangrijk om te kiezen voor een verzorging met bepaalde ingrediënten die de weerstand van de huid verbeteren te, zoals gluconolactone en urea. Een SPF factor is ook een must! In deze fase gaan we de huid sterker maken zodat deze klaar is voor de aanpak van de diepere lagen.

Behandel je huid met een stabiliserende peeling

In een tweede fase gaan we de huid in de diepere lagen weerbaarder maken door de speciaal ontworpen ‘gebufferde’ peeling. Gebufferde peels zorgen er voor dat we de huid van binnenuit sterker maken. Het spreekt voor zich dat als de huidbarrière reeds beschadigd is, we deze niet nog meer mogen stimuleren. Vandaar deze aanpak werken we ‘van binnen naar buiten’ Sommige behandelingen kunnen we combineren met LED therapie.

Als slot een vasculaire laser

In een laaste fase kunnen we overgaan tot laserbehandelingen. Omdat een gevoelige huid meestal ook gepaard gaat met rosacea gaan we in een laatste fase vaak over tot het weglaseren van de roodheden.

Het behandelen van rosacea met een laser maakt dat de huid veel stabieler blijft en er minder risico is op een achteruitgaan van de huid.

Wat na de rosacea behandeling?

Het opvolgen en aanpassen van de producten is van groot belang in deze behandeling. Een rode gevoelige huid kan soms terug opstoten en het is aangeraden om dan meteen terug in te grijpen.

Hoe sneller we reageren op een eventuele opstoot, hoe gemakkelijker we de hele situatie weer kunnen kalmeren. Ook bij reactieve huiden is het belangrijk dat je je steeds goed laat adviseren over hoe je de huid moet blijven verzorgen en ook de onderhoudsbehandelingen van cruciaal belang.

Jan-Heiremans-team-huidkliniek-Meise-pro-skin-clinic
Dagen tot einde verlof

We zijn in verlof van 16 tem 30 juli