Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Wat zijn pigmentvlekken?​

Pigmentvlekken ook wel ouderdomsvlekken genoemd in de volksmond ontstaan in de meeste gevallen doordat we de huid doorheen de jaren niet voldoende beschermd hebben tegen zonnebrand.
Het is de zonneschade die we doorheen de jaren hebben opgelopen die zichtbaar wordt aan de oppervlakte van de huid.

Meestal komen de pigmentvlekken voor in het gezicht, maar ook op de handen en decolleté kunnen er pigmentvlekken optreden.

pigmentvlekken

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Het bruinen van de huid is een normale verschijning, het is als het ware een bescherming tegen de UV stralen. Het is de stof melanine (aangemaakt door de melanocyten) die onze huid beschermt en ons een mooie bruine kleur bezorgt.

Het vlekkerige patroon krijgen we doordat we op bepaalde plaatsen meer pigment gaan aanmaken, dit omdat bepaalde melanocyten overprikkeld, of psychotisch geworden, zijn doorheen de jaren.

Het te onbeschermd in de zon zitten zorgt ervoor dat deze pigmentvlekken zullen optreden. Jammer genoeg krijgt bijna iedereen te maken met pigmentiestoornissen.

Hoe verloopt het behandelen van pigmentvlekken?

Deze toch wel onsierlijke aandoening van de huid kunnen we op een eenvoudige en veilige manier aanpakken.

Met medische peelings kunnen we de vlekken doen vervagen zodat ze amper of bijna niet meer zichtbaar zijn aan de oppervlakte van de huid.
In sommige gevallen kan het zijn dat we pigment gaan verwijderen met een laser.

Het is de Huidtherapeut die samen met je zal bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid. Het gebruiken van de juiste dag- en nachtverzorging zijn van cruciaal belag bij het behalen en behouden van de resultaten Welke producten dit zijn wordt tijdens een grondige huidanalyse bepaald. Elke huid is immers anders dus een persoonlijk aanpak is noodzakelijk.

Gedragsaanpassing tijdens de genezing van pigementvlekken​

Genezing van pigmentvlekken is jammer genoeg niet mogelijk maar door de juiste producten op het juiste moment te gebruiken kunnen we prachtig resultaat behouden.

Daarvoor is het belangrijk dat je een goede begeleiding krijgt doorheen het jaar. De huid heeft immers andere noden in de winter dan in de zomer. Voor deze begeleiding, alsook een aangepaste behandeling van jou pigmentvlekken kan je steeds bij Pro Skin Clinic terecht.

Jan-Heiremans-team-huidkliniek-Meise-pro-skin-clinic
Dagen tot einde verlof

We zijn in verlof van 16 tem 30 juli