Couperose

Couperose

Wat is couperose?

Couperose zijn zeer fijne bloedvaatjes oppervlakkig in de huid, waardoor deze zichtbaar aanwezig zijn. In de meeste gevallen is het genetisch bepaald en uit couperose zich in roodheden op de wangen, neus, soms kin en voorhoofd. Soms kan er een constante roodheid aanwezig zijn op de huid en soms hang het af van de omstandigheden zoals warmte, pikant eten, alcohol, stress ed.

Hoe en waarom couperose behandelen?

Couperose behandelen we door middel van een KTP- of IPL laser behandeling die zeer specifiek voor dit probleem ontworpen is.

Couperose in het gelaat is niet alleen ontsierlijk en lastig weg te werken met make-up. Het niet behandelen van couperose kan lijden tot een overgevoelige huid. In dit geval kunnen de haarvaatjes ontsteken, ook wel gekend als rosacea. Couperose maakt bijna altijd deel uit van deze huidaandoening. In een gevorderd stadium uit dit huidprobleem zich in rode bultjes en puistjes. Dit is pijnlijk en zeer ontsierlijk.

Resultaat behouden, betekent je huid goed onderhouden

Het tijdig behandelen van couperose is belangrijk. De laserbehandeling werkt het best op fel rode kleuren. De kleur van de haarvaatjes evolueren met de jaren van licht rood naar donkerder en zelfs naar paarse kleur. Hoe donkerder de haarvaatjes hoe moeilijker te behandelen. Daarom is een het aangeraden om tijdig in te grijpen.

Hiernaast is ook het onderhoud van een couperose behandeling belangrijk. Met de jaren komen er stilaan terug nieuwe haarvaatjes bij, factoren die de couperose stimuleren zijn alcohool, zonnen, zonnebank, zeer pikant eten ed. Afhankelijk van de genetische aanleg en de je levenstijl herhalen we de laserbehandeling na 1 a 2 jaar.

Aanvullende couperose behandelingen

Het weglaseren van couperose is de meest efficiënte gelaatsbehandelingen. Toch zijn er aanvullende homecare producten en behandelingen zoals gebufferde peelings die het terugkomen van het de roodheden kan afremmen. Wil je meer weten over deze behandeling, neem dan gerust contact met ons op.

Jan-Heiremans-team-huidkliniek-Meise-pro-skin-clinic
Dagen tot einde verlof

We zijn in verlof van 19 tot en met 30 juni