Melasma

Melasma

Oorzaak van melasma​

Melasma wordt ook wel hormonale pigmentatie of zwangerschapsmasker genoemd. Het komt meestal voor in het gelaat, m.n. op het voorhoofd, de wangen, rond de ogen en op de bovenlip.

De echte oorzaak van melasma is niet gekend. Wel weten we dat sommige zaken een trigger kunnen zijn. Zwangerschap is de meest voorkomende. Daarnaast kunnen anticonceptiemiddelen, kunstmatige UV-stralen, zonlicht en sommige medicatie en cosmetische producten zoals zelfbruiners ook een uitlokkende factor zijn.

Hoe melasma behandelen?​

Het gebruiken van een hoog geconcentreerd en gestabiliseerd vitamine C en
een zonnebescherming factor 50 zijn een must bij het behandelen en zelfs voorkomen van deze aandoening.

Voorbereiding van de huid

Door thuis de juiste home care producten te gebruiken en zo de doorlaatbaarheid van de huid te vergroten.

Nabehandelen met de juiste producten

Om je resultaat te behouden en tijdig een onderhoudsbehandeling inplannen maken dat je een optimaal resultaat behoudt.

Gedragsaanpassing

Melasma is niet te genezen maar wel goed onder controle te houden. Dit vraagt slechts een kleine inspanning, namelijk consequent de juiste producten gebruiken en op tijd en stond je huid laten behandelen, zodat we het melasma letterlijk kunnen onderdrukken.

De komende weken zullen wij wegens jaarlijks verlof niet elke werkdag geopend zijn. Mails zullen in deze periode slechts sporadisch worden beantwoord. Wel voorzien wij voor dringende zaken telefonische permanentie.

Op de kalender is te zien op welke dagen wij aanwezig zullen zijn in de kliniek. Op deze dagen hanteren wij onze gebruikelijke openingstijden.

Maandag: 9u00 – 18u00
Dinsdag: 12u00 – 20u00
Woensdag: 9u00 – 18u00
Donderdag: 12u00 – 20u00
Vrijdag: 9u00 – 18u00