Acne

Acné behandeling

Oorzaak van acné?

Er zijn verschillende factoren die acné kunnen veroorzaken. Bij acné denken we meestel aan jeugdacné , toch komt acné ook bij volwassenen voor. Hormonen en bacteriën spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van Acné

Door een verhoogde productie van talg kunnen de poriën soms verstopt raken. Deze verstopping maakt dat er een ophoping van talg ontstaat in de talgkliertjes. Deze omgeving is ideaal voor de groei van de bacteriën die reeds in het talgkliertje aanwezig zijn. Na verloop van tijd gaat dit zich uiten in ontstekingen, ofwel acné.

acne-behandeling-peelings

Hoe verloopt een acné behandeling

Geduld en het consequent gebruik van de aangepaste producten is belangrijk. tijdens de acné behandeling kan het lijken alsof je het probleem verergert, alvorens we echte resultaten gaan boeken.

De acné behandeling bestaat uit verschillende stappen.

Voorbereiding op de acné behandeling ​

Eerst en vooral is het belangrijk dat je niet prutst aan je huid of de ontstekingen uitknijpt want zo heb je de kans dat het erger wordt en dat er zich zo littekens gaan veroorzaken.

Hiernaast is het belangrijk dat je de juiste producten aanbrengt op de huid. De bedoeling van deze producten is dat ze de huid gaan exfolieren (dode huidcellen verwijderen) en de productie van de talg in de huid zullen verminderen.

Het opstarten van de aangepaste producten doen we na een grondige huidanalyse, elke huid is immers ander. Een persoonlijke opstart is uiterst belangrijk bij het boeken van goede, en blijvende resultaten

Al na enkele dagen zal de huid zal zuiverder zijn en veel minder blinken door de afname van de talg. Puur het gebruik van de aangepaste producten thuis zal niet volstaan om de oorzaak van acné op te lossen. het probleem bevindt zich in de diepere lagen, dus een acné behandeling op uw maat zal nodig zijn.

Tijdens de acné behandeling

Na enkele weken kunnen we de oorzaak in de diepte aanpakken.

Het product wordt door een ervaren en daarvoor opgeleide huidarts op de huid aangebracht. De behandeling wordt steeds op maat uitgevoerd afhankelijk van het type huid en afhankelijk van het verloop van de voorbereiding.

Een acné behandeling bestaat meestal uit peelings en acné reinigingen. Deze zijn nodig om een goed resultaat te bekomen.

Wat na een acné behandeling?​

We laten je niet aan je lot over, ook na de acné behandelingen is het belangrijk dat je juiste producten blijft gebruiken. Te rijke producten gaan je resultaat negatief beïnvloeden.

Mocht er toch een kleine terugval zijn, neem dan tijdig contact op. Hoe sneller we je huid kunnen evalueren hoe gemakkelijker het is om er terug controle over te krijgen.

Behandelingen bij acné bestrijding

Chemische of medische peeling

We beginnen bij het behandelen van acné in het gelaat steeds met chemische of medische peelings. Deze gaan de huid zuiverder en stabieler maken.

Laserbehandeling bij acné

Als de acné minder of niet meer actief is kunnen we overgaan tot laserbehandelingen. Een laserbehandeling zorgt dat de roodheden van de ontstekingen gaan vervagen. Dit zorgt voor de egaliteit van de huid.

Aanvullende behandelingen

Bij acné in het gelaat kunnen er soms ook acné littekens achterblijven. Ook dit probleem kunnen we aanpakken. Behandelingen die hiervoor een oplossing kunnen bieden zijn chemische peelings, medische microneedling, Radiofrequentie met microneedling 

De komende weken zullen wij wegens jaarlijks verlof niet elke werkdag geopend zijn. Mails zullen in deze periode slechts sporadisch worden beantwoord. Wel voorzien wij voor dringende zaken telefonische permanentie.

Op de kalender is te zien op welke dagen wij aanwezig zullen zijn in de kliniek. Op deze dagen hanteren wij onze gebruikelijke openingstijden.

Maandag: 9u00 – 18u00
Dinsdag: 12u00 – 20u00
Woensdag: 9u00 – 18u00
Donderdag: 12u00 – 20u00
Vrijdag: 9u00 – 18u00