Led-therapie voor een mooie en gezonde huid

Wat is Led-therapie? De kracht van rood licht.

Led-therapie, ook wel fotodynamische therapie genoemd, is bijna niet meer weg te denken in onze kliniek. Een medische led-lamp moet aan enkele voorwaarden voldoen om een gunstig effect teweeg te brengen op de huid.

Om op de juiste plaats in de cellen van de huid terecht te komen, moet de golflente van het licht 635 nm zijn. Ook de kracht van de lamp is een zeer belangrijke factor, is de lamp niet krachtig genoeg, zal ook het effect van de correcte golflengte verloren gaan.

Effect

Bij een medische led-lamp dringt het rode licht tot diep in de celkern, het zuurstofgehalte in de celkern neemt toe waardoor de cellen beter communiceren. Deze betere communicatie heeft als resultaat dat er een snellere celdeling zal plaatsvinden. De kwaliteit van de huid gaat er zienderogen op vooruit.

Frequentie van de behandeling

Afhankelijk van de conditie van de huid en wat we wensen te verbeteren stellen we 2 tot 3 behandelingen voor tijdens de eerste week om vervolgens 1 tot 2 keer in de maand een onderhoud te voorzien. Vaak combineren we led-therapie met andere behandelingen om tot een beter en sneller resultaat te komen.

Wanneer gebruiken we led-therapie?

pro-skin-clinic-meise-art-medico

Jan heiremans

Esthetisch huidexpert – assistent plastisch chirurg.

Om het juiste advies te kunnen geven vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de meest recente evoluties en de nieuwste technieken. Het voortdurend bijscholen en overleg met collega’s blijft een belangrijk onderdeel naast het uitbaten van mijn privékliniek, waar je als patiënt of klant steeds centraal staat.

Jan-Heiremans-team-huidkliniek-Meise-pro-skin-clinic
Dagen tot einde verlof

We zijn in verlof van 19 tot en met 30 juni