Led-therapie voor een mooie en gezonde huid

Wat is Led-therapie? De kracht van rood licht.

Led-therapie, ook wel fotodynamische therapie genoemd, is bijna niet meer weg te denken in onze kliniek. Een medische led-lamp moet aan enkele voorwaarden voldoen om een gunstig effect teweeg te brengen op de huid.

Om op de juiste plaats in de cellen van de huid terecht te komen, moet de golflente van het licht 635 nm zijn. Ook de kracht van de lamp is een zeer belangrijke factor, is de lamp niet krachtig genoeg, zal ook het effect van de correcte golflengte verloren gaan.

Effect

Bij een medische led-lamp dringt het rode licht tot diep in de celkern, het zuurstofgehalte in de celkern neemt toe waardoor de cellen beter communiceren. Deze betere communicatie heeft als resultaat dat er een snellere celdeling zal plaatsvinden. De kwaliteit van de huid gaat er zienderogen op vooruit.

Frequentie van de behandeling

Afhankelijk van de conditie van de huid en wat we wensen te verbeteren stellen we 2 tot 3 behandelingen voor tijdens de eerste week om vervolgens 1 tot 2 keer in de maand een onderhoud te voorzien. Vaak combineren we led-therapie met andere behandelingen om tot een beter en sneller resultaat te komen.

Wanneer gebruiken we led-therapie?

pro-skin-clinic-meise-art-medico

Jan heiremans

Esthetisch huidexpert – assistent plastisch chirurg.

Om het juiste advies te kunnen geven vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de meest recente evoluties en de nieuwste technieken. Het voortdurend bijscholen en overleg met collega’s blijft een belangrijk onderdeel naast het uitbaten van mijn privékliniek, waar je als patiënt of klant steeds centraal staat.

De komende weken zullen wij wegens jaarlijks verlof niet elke werkdag geopend zijn. Mails zullen in deze periode slechts sporadisch worden beantwoord. Wel voorzien wij voor dringende zaken telefonische permanentie.

Op de kalender is te zien op welke dagen wij aanwezig zullen zijn in de kliniek. Op deze dagen hanteren wij onze gebruikelijke openingstijden.

Maandag: 9u00 – 18u00
Dinsdag: 12u00 – 20u00
Woensdag: 9u00 – 18u00
Donderdag: 12u00 – 20u00
Vrijdag: 9u00 – 18u00